Dålig uppdatering, FÖRLÅT!

2012-06-29 @ 22:10:36
Haha ush på mig, har inte kommit mig  för att skriva ner någonting nu på flera dagar. Har inte haft tillgång till min mobil eller laddare heller och i onsdags (tror jag?) var jag ute å röjde hela natten å har därför... aaa ni fattar ;)
 
Igår var jag trött som fan INTE sovit en blund alltså HAHAHAHA sjukaste natten jag varit med om men kan fan i ens berätta här, alltså jag dööör. (förlåt) :D
 
Whaterver, vad har hänt annars då? I onsdags red jag lite barbacka vilket gick sådär. Inget jätteseriöst pass heller, men hon var okonsentrerad och tittigt och jag ville inte flyga av. Här kommer ett par bilder i allafall :)
 
HAHA, nu behöver ingen få panik att jag inte kan linda eller liknande utan det är MENINGEN att de ska sitta exakt som de sitter :) lindorna är lindade just som de är p.g.a. mubb-behandling, som förövrigt har varit helt otroligt framgångsrik! Som jag skrev förut har vi intensivbehandlat typ 4 dagar nu och nu är mugget i princip HELT borta, hur fantastiskt efter tre måndarers kämpande?!
 
Sedan dagen efter red jag ett markarbetes pass på ridbanan. Började otroligt bra med en banhoppning i galopp och jag hade BRA kontroll på henne! Tumme upp på det, kändes riktigt bra. Dock blev hon trött fort, kondisen är verkligen INTE på topp just nu. Resten av passet vart sådär halvbra, ni vet? Inget direkt att klaga på men lite långsamt och jobbigt och sista "lilla banan" vi hoppade vart väldigt i otakt och alla hinder hoppades mer eller mindra knasigt... Menmen, nöjd överlag.
 
Idag har Dian fått vila, förutom en promenad på kanske 4 km ner till vattnet. Planen är att börja vänja henne vid vatten så småning om. Att ställa ner en fot idag var lite mycke begärt men hon var ändå nyfiken och nosade på vattnet och kunde stå vid stranden avslappnad! Kul :)
Här kommer lite bilder!
HAHA, mitt smile?! XD
 
På tisdag ska jag och dian till Sigtuna och hoppa pay&jump! Det ser jag fram i mot!
Så här såg det ut på vår förra p&j!
 
Så, detta var allt för mig för den här gången. Skriver så fort jag hinner, ska försöka fixa lite tidsinställda som kommet upp under veckan så att det blir lite bättre uppdatering, vi får se om tiden räcker till. Nu har jag hemsk brottom, ska nämligen äta godis...
Vi HÖRS!

Vår första pay&juimp 50cm

2012-06-24 @ 18:28:51
Här kommer lite bilder. Ni får ursäkta sitsen osv, hade för långa läder och dian hoppade antilop hopp på varenda hinder ;)

Snart...

2012-06-24 @ 18:15:10
Ska som jag skrev i förra inlägget ut till stallet snart och rida. Ska rida barbacka, och det var ju ett tag sedan. Har bara gjort det typ två gånger på Dian eftersom hon är ganska "klurig" att rida och ibland kan vara lite tittig och svår. Dock måste jag säga att förra gången jag red utan sadel tycker jag att jag fick en väldigt fin kontakt med henne så jag tror att hon  trivs väldigt bra utan sadel :) Dessutom så är ju barbacka skitbra för balansen och sitsen :D
 
Imorgon ska jag upp TIDIGT och ta tåget för att sedan cykla till stallet. Ska va i stallet sju så går väl hemmifrån typ 6. Ska eventuellt jobba i stallet i sommar men då måste jag vara med ett par dagar med någon och "lära" mig var alla hästar står, går i hage, vad de ska käka osv. Så imorgon ska jag vara med Anne och få lite koll på läget, är då tanken ;)
 
Har nu under eftermiddagen bokat in en Pay&jump i Sigtuna 60cm och även planerat att kanske åka på en två-dagars hopp-träningsläger med Dian, kul va?! Hoppas det blir av, har mailat och frågat lite :D Vore jättekul att komma iväg med Dian och dessutom vore det skitbra träning för henne, förutom den faktiskt träningen för tränare är det även bra träning mentalt med tanke på att vi åker iväg och att hon kanske skulle stallas upp där.
 
Mamma ♥ följer med i eftermiddag och fotar  har hon lovat så slänger kanske upp lite bilder ikväll.
 
Nu blir det lite bilder från en annan gång jag red barabacka, bilderna togs bara ett par dagar efter att vi hade köpt Dian, vi hade inte hunnit köpa någon sadel då haha ↓
på bilden ovan tycker jag att hon ser så snygg och vacker ut, hihi
 
 
Åh juste, jag fixar lite tidsinställda bildinlägg, så blir det bra update idag.

Hemma från stallet!

2012-06-24 @ 16:10:26
Sådääära, har varit i stallet på förmiddagen idag. Har tagit hand om Dians, ursäkta, JÄVLA mugg. Som aldrig,aldrig går bort ordentligt... Har behandlat länge nu, men nu kör vi ett sista ryck med en intensivbehandling av Serulan (ett slags salva) med lindor på i hagen (på dagen) i cirkus en vecka så får vi hoppas att det försvinner. (y)

Yesyes, i varje fall, idag gick Dian ett lite tuffare konditionspass på förmidagen, somsagt. Galopp ner till vattnet och tillbaka.

Ska ner till stallet ikväll och ta av lindorna inför natten och ska dessutom rida lite barbacka, håll i hatten! haha, vi får hoppas på det bästa ;) eller? :)

Uppdaterar nog senare, well see.

Gammal bild på Dian från i vintras, visst var hon luddig å pälisg? :')

Landat i soffan!

2012-06-23 @ 21:09:52
Åh shit alltså! Har hållt igång som fan nu hela helgen. Har ju firat midsommar men de skriver jag inte om eftersom detta är en hästblogg ;) har inte varit hemma inatt och idag har jag vart i stallet och fixat med Dian. Red på ridbanan & tanken var bara typ lite mjukgörande. Kan säga att det gick käpprätt åt HELVETE. Fyfan, så var lite ledsen efteråt (PMS eller nåt) men kändes som om vi ligger och trampat vatten på samma ställe hela tiden, vill så gärna framåt nu!

Själva passet, startade BRA, kändes relativt mjuk och samarbets villig men galoppen funkade inte alls och sedan gick det utför. Hon blev bara tröttare och tröttare och antingen bara sprang hon ifrån arbetet eller så lyssnade hon inte för skänkeln. Men vi tar nya tag och satsar på ett bättre pass nästa gång.
 
Ber om ursäkt, kära läsare, för stavningen osv men skriver från luren och orkar inte ändra . ;)

Midsommar!

2012-06-22 @ 08:39:48
Hej hej bloggen! :) nudister jag utanför sommarhagen och käkat frukle, macka, jordgubbar å kaffe! Har precis hafutsläpp av de andra hästarna som inte går på bete!Idag får dian lata sig i hagen och hon fick smaka på jordgubbar som midsommar-mys :) 

Min förra ponny, Morej

2012-06-21 @ 17:24:00
Min förra ponny - Morej ♥
 
Åh, min förra ponny fick jag hem våren/början av sommaren 2009, 1 Juni. Glömmer aldrig den dage. På den tiden var han otränad, outbildad, bråkig men redan då, aldeles otroligt charmig. Han var tänkt som en sommarponny åt mig, men under sommarn fångade han oss alla med sin charm och vi han faktiskt utvecklas otroligt mycket bara under ett par månader, och inte främst jag som kom direkt från ridskolan.
 
Hursom, vi klarade inte av att lämna tillbaka honom och vi tog över honom som fodervärdar. Han fick stå på ett stall lite närmare och jag började regelbundet ta lektioner i såväl hopp som dressyr. Så småning om kom vi iväg på vår första tävling tillsammans, en klubbtävling där vi nollade, har jag för mig. :)
 
Efter ett år började mamma snacka om att vi kanske behövde lämna tillbaka honom, man kan ju inte ha en b-ponny hur länge som hällst, redan då hade jag blivit lite större på Morej. Men jag klarade vid det tillfället inte av det, vi hade utvecklats så enorm och saker och ting började falla på plats - så jag övertalade mamma att istället köpa honom. Hon gick med på det, men villkoret var att vi senare skulle sälja honom vidare.
 
Året därpå var vårt paradår ;) Allting gick så bra! På träningar hoppade vi 1m - 1,10 och på tävlingar vann vi 3 LC på rad samt blev tvåa på en och nollade en clear round. I dressyren var han jättefin och enligt vår tränare var vi då klara för lätt A, men vi var aldrig intresserade av att starta dressyr, varken jag eller Morej ;) Jag är så glad att jag fick detta året med Morej och detta var året då vi verkligen växte ihop som ekipage.
 
Morej är ett charmigt russ med galet fina kvalitéer. Lika förjävlig som han ibland kan vara, när han rymmer, inte går att fånga eller bryter sig ut ur hagen, lika mycket älskar man honom för att han är just sådär bråkig men ändå helt otroligt snäll.
 
Morej är en pigg ponny att rida och han är inte alltid jättelätt, samtidigt ställer han i hoppning upp i alla lägen, han älskade att hoppa och hoppade vad du än styrde på, nästan ;)
 
Jag kommer alltid minnas Morej som min första älskade ponny med glimten i ögat och varje gång jag tänker tillbaka på vår tid tillsammans spricker mitt ansikte upp i ett stort leende. Jag är otroligt tacksam för all tid och allting Morej lärde mig som ryttare och hästägare under våra dryga två år tillsammans. ♥
 
När vi tillsist skulle låta Morej få hitta ett nytt hem, kom han till det bästa hemmat jag kunnat tänka mig, hade nog inte ens våga hoppas på att det kunde bli så bra. Morej hamnade hos en familj med två hästvana föräldrar och två stycken döttrar, familjen bor på hästgård och endligt dem kommer Morej få bo kvar hos dem resten av sitt liv.
 
 
 
 
 
 
 

latar mig

2012-06-20 @ 15:12:57
åh ligger och latar mig, så skönt ju. Ska till stallet på eftermiddagen och ta ett lugnt pass på ridbanan, ser fram i mot det! Ska trava bommar, kanske lite upphöjda, vi får se helt enkelt.. Ska somsagt ta ett relativt lugnt pass eftersom hon sätts igång efter vilan, men lite uppdate och kanske någon bild på det kommer ikväll.

Påväg till stallet, senare än vänatat...

2012-06-19 @ 18:28:14
Skulle ha åkt ut till stallet tidige idag och tagit en lång skritur. Dock hände det lite privata grejer så Jag är inte påväg fören nu. Jag har inte heller någon cykel så måste ut vilket tar en timme. Så är inte i stallet fören typ åtta -.- har också vatten vecka, dvs ska fylla på i hagen och så har jag hand om Hjalmar som också går i hagen så kommer inte hinna sadla och rida :( menmen.
 

Sommar

2012-06-18 @ 23:53:59
♥ Åh, fan vad man längtar efter lite värme nu, och lixom sommar på riktigt! Har haft så sjukt stora förväntningar på det här lovet, men nu när det äntligen är sommar får jag redan ångest över allting, det känns som om jag inte kommer hinna med någonting..Hahhaha vid sånna här tillfällen så är man glad att man har en häst. För vad det gäller dian så är ganska mycket redan planerat och då kan jag lixom hålla mig lugn, jag gillar att ha koll och att ha plan, så jag vet att allting hinns med. Samtidigt är jag en sjukt spontan människa, älskar att göra oplanerade grejer å bara va spontan... Haha, men när det gäller Dian känns det i allafall, som sagt bra att ha en planering. Hehe luddigt inlägg, sorry ;)


Hemma från stallet

2012-06-18 @ 20:39:41
Är hemma från stallet nu, tränade Dian precis som jag planerat (inlägget under). Vid ett tillfälle stannade hon upp och vägrade gå frammåt. Hon kan ju vara lite fjantig ibland, men tog det lugnt och försökte vänta in henne. När hon inte gick framåt gick jag på lite hårdare och hon reste sig upp, väldigt högt, med ryggen mot vägdiket och jag halft flög halft hoppade av. Allt gick bra och hon gick inte runt men det var lite obehaglit. Hon har ju en typ av unghäst/trots tendens att resa sig, när någonting är "fel". Typ om man kräver för mycket osv. Jag borde kanske ha varit lite mer tålmodig, någonting att ta tänka på nästa gång det uppstår en likande situation.

Annars gick passet välidg bra, blev mycket jobb upp å ner i skogen.  ↓

Såhär såg det ut, haha :)
Sedan hittade vi smultron, Dian gillade starkt :D


Superkott :D

Dagens träning.

2012-06-18 @ 15:28:24
Dian har ju haft två veckor vila på sommarbete, hon kommer gå kvar på bete hela sommarn. Känns som en självkarhet då det är super nyttig för henne att få lära sig lite flockliv, med allt vad det innebär men t.ex uppforstran, hästspråk osv.

Men till saken, hon sätts ju igång nu, har tänkt komma långt med henne i sommar och då behövs kondition och mer muskler, framför allt!

Idag ska jag ta en trav/jogg - runda ner till vattnet och sedan tillbaka, som ni ser på bilden nedan (hahaha) så har ja ritat en röd linje (hahahah) den delen där jag ska trava. Den röda inrigningen är stallet (haha) och sedan går den röda linjen ner till vattnet. Vid vattnet vänder jag och travar tillbaka till skogen, där den blå linjen börjar (haha). Den blå linjen är en runda genom skogen som är jättebra då det är sluttning och backe där! Sedan fortsätter jag skritta när jag kommer ut från skogen, tillbaka till stallet.

Den samanlgada trav-rundan är på exakt 3,5 km. En jättebra motions-runda för Dian!

HAha, försöker komma från städningen så mycket att jag sitter och ritar på kartor.....

Hoppas ni fattar, gör ni det? :)


Kaffe-belöning.

2012-06-18 @ 15:17:34
Nu har jag städat lite, så belönar mig själv med en kopp kaffe, hehee. Nejmen, ska fixa klart strax och sedan ska jag vänta på mamma så ska vi ut till stallet tillsammans! Idag ska jag jogga henne + träna lite upp å ner i skogen i sluttning, jättebra och nyttigt. Men det kommer upp i ett inlägg snart.....

Börjat blogga!

2012-06-18 @ 14:27:09
Hejsan! Har nu ett tag tänkt på om jag ska försöka ta och börja blogga lite smått ändå! Ja menar, så sjukt kul att få varenda dag med ponnyn dokumenterad och sedan kunna kolla tillbaka dag för dag, exat hur utvecklingen gått och dessutom är ju en blogg ett skitbra sätt att få med bilder osv.. Visst? :D Så nu har jag faktiskt börjat efter mycket om och men. Kommer inte att blogga för att så många som möjligt ska läsa det utan, just för att det blir ett kul sätt att dokumentera utvecklingen med Dian å om några läsare hänger på, så absolut! Kul (: Yesyes, nu måste jag fan ta och städa, haha. Men vi hööörs.
HAHA minen?! Tycker hon vart väldigt söt på den bilden i allafall! Bilden är tagen när jag och Dian drog iväg på vår första p&j någonsin, hela 50cm! ;)











Välkommen till min nya blogg!

2012-06-10 @ 18:23:30

Mitt första inlägg.


RSS 2.0